انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران- تاریخچه انجمن
تاریخچه انجمن

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 

 ضرورت تاسیس

سلامتی و بهداشت انسان و در همین ارتباط، حفظ توازن در محیط زیست، از مهم‌ترین جنبه‌ها و دغدغه‌های زندگی او محسوب می‌شود. مواد غذایی از اساسی‌ترین عوامل اثرگذار بر سلامتی موجودات زنده و انسان هستند. مواد غذایی‌ حاوی ترکیب‌/ترکیب‌های موثر (شیمیایی یا میکروبی) با قابلیت ایجاد یک یا چند اثر سلامت‌بخش مشخص در بدن (ارتقای سلامت پایه، کاهش احتمال دچارشدن به بیماری یا درمان نسبی بیماری)، فرای اثرات تغذیه‌ای معمول غذا، «فراسودمند» نامیده می‌شوند. درحال‌حاضر، تقاضای مصرف مواد غذایی فراسودمند در جهان به سرعت رو به افزایش است. علت این پدیده را می‌توان در افزایش آگاهی مردم از اثرگذاری غذاها بر سلامت آن‌ها جستجو کرد. برای‌مثال، در سال ۲۰۰۰، بازار جهانی غذاهای فراسودمند حدود ۳۳ میلیارد دلار، در سال ۲۰۰۵، حدود ۷۴ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰، بیش از ۱۶۷ میلیارد دلار بوده‌است.

میکروارگانیسم‌ها از نخستین جلوه‌های حیات گسترده و شگفت‌آور کره‌ی زمین بوده‌اند. هرچند تعداد مشخصی از این موجودات برای سلامتی انسان مضر هستند، بسیاری از آن‌‌ها نه تنها سبب ارتقای سلامتی آدمی می‌شوند، که اثرات سودمند اساسی برای محیط زیست دارند. این میکروارگانیسم‌ها را «میکروارگانیسم‌های مفید» می‌نامند. میکروارگانیسم‌های مفید در سامانه‌های زیستی گیاهی، دامی و انسانی، کشاورزی و صنایع گوناگون ایفاکننده‌ی نقش‌ها و مزایای فراوان هستند. «پروبیوتیک‌ها» از جمله‌ی این میکروارگانیسم‌ها به شمار می‌روند که اساسا با استقرار و عمل فعال در دستگاه گوارش جانوران، آن‌ها را از مزایای سلامت‌بخش گوناگون برخوردار می‌سازند. فرآورده‌های پروبیوتیک در دسته غذاهای فراسودمند قرار می‌گیرند. امروزه، نه‌تنها علوم مربوط به این موضوع از گستردگی و پیشرفت قابل‌توجه برخوردار است، که فرآورده‌های غذایی و دارویی از این دست برای مصرف عموم در دسترس قرار دارد. فرآورده‌های غذایی پروبیوتیک بیش از ۶۰% بازار فرآورده‌های فراسودمند را شامل می‌شوند. با توجه به اهمیت جهان‌شمول پروبیوتیک‌ها و در راستای چشم‌انداز ایران ۱۴۰۴، جای آن بود که در کشور ما نیز انجمن علمی‌ای در خور و کارآمد تشکیل شود تا در تمامی جنبه‌های پیش از تولید فرآورده‌ (جنبه‌های میکروب‌شناختی و زیست‌فناوری)، تولید فرآورده تا مصرف‌ (فناوری غذایی، فناوری دارویی، بازاریابی و فروش) و پس از تولید فرآورده (بالینی و شبیه‌سازی‌شده‌ی بالینی) فعالیت داشته و با بخش‌های مربوط داخلی و بین‌المللی به تعامل بپردازد.

 انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در سال۱۳۹۱ با ۳۰ تن از اعضای هیئت علمی کشور کار خود را آغاز کرد.
 نام هیئت موسسین انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند:
  • جناب آقای دکتر عباس اخوان سپهی
  • سرکار خانم دکتر بهین آذر
  • جناب آقای دکتر محمدعلی سحری
  • جناب آقای دکتر سید هادی رضوی
  • جناب آقای دکتر سید ابراهیم حسینی
  • سرکار خانم دکتر  مریم هاشمی
  • جناب آقای دکتر حسن جلیلی
  • جناب آقای دکتر عباسعلی مطلبی
  • سرکار خانم دکتر میترا حیدری نصرآبادی
  • جناب آقای دکتر محمود شمس ابادی
  • سرکار خانم دکتر مریم تاج آبادی ابراهیمی
  • جناب آقای دکتر سید عباس شجاع الساداتی
  • سرکار خانم دکتر  مهناز مظاهری اسدی
  • جناب آقای دکتر  سعید میردامادی
  • جناب آقای دکتر محمدرضا فاضلی
  • جناب آقای دکتر  باقر یخچالی 
  • کسری کرمانت فر
  • سرکار خانم آنیتا خنافری
  • جناب آقای دکتر علی رضا منادی سفیران
  • سرکار خانم دکتر پروانه جعفری
  • جناب آقای دکتر محمد شاهدی باغ خندان
  • جناب آقای دکتر وحید مفید
  • جناب آقای دکتر محمدحسین مدرسی
  • جناب آقای دکتر سید امیر محمد مرتضویان
  • جناب آقای دکتر محمد مهدی سلطان دلال
  • جناب آقای دکتر  مهدی پروین آشتیانی 
  • سرکار خانم دکتر ناهید مژگانی
  • جناب آقای دکتر محمدرضا مخبر دزفولی
  • جناب آقای دکتر اکبر میرصالحسان
  • جناب آقای دکتر  فرخ اکبری نخجوانی
نشانی مطلب در وبگاه انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران:
http://ispff.ir/find-1.57.13.fa.html
برگشت به اصل مطلب