دعوت به جلسه مجمع عمومی انجمن در تاریخ 13 اسفند ساعت 9 صبح جهت اطلاعات بیشتر به سایت انجمن https://ispff.ir مراجعه فرمایید
   [صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره انجمن اخبار و رویدادها جستجو ثبت نام تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
معرفی انجمن::
اخبار رویدادها::
گالری عکس و فیلم::
اخبار علمی::
عضویت در پایگاه::
بخش آموزش::
مراکز مرتبط::
برقراری ارتباط::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
سایت پیشین انجمن::
ثبت نام در همایش و کارگاه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
فصلنامه پژوهش و نواوری
..
وبینار تیرماه
..
وبینار مرداد ماه
..
وبینار شهریور ماه
..
اتحادیه زیست شناسان
..
:: میکروب‌های کوچک، درمانگرانی بزرگ! ::
 | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 
میکروب‏های کوچک، درمانگرانی بزرگ!

باکتری ‏ها سالیان دراز به عنوان دشمنان انسان شناخته می‏ شدند، از این رو ابتدا تصور می ‏شد که باید با تمام آن ها مبارزه کرد، اما امروزه می‏ دانیم در ساخت داروها، هورمون‏ ها، واکسن‏ ها، آنزیم‏ ها و... از میکروارگانیسم‏ ها به عنوان یک جزء اصلی در فرآیند تولید استفاده می ‏شود.  در این میان باکترهای پروبیوتیک با توانایی تغییر فلور میکروبی روده نقش مهمی به عنوان باکتری‏ های مفید در بدن ایفا می ‏کنند. انسان از هزاران سال قبل پس از این که با نگهداری حیوانات اهلی از شیر دام استفاده کرد، این مطلب را دریافت که می ‏تواند با تغییراتی در شیر، آن را به غذاهای متنوعی تبدیل کند که اکنون شیرهای تخمیری نامیده می ‏شوند.

در حقیقت استفاده از میکروارگانیسم‏ های مفید برای تولید مواد غذایی، از قرن ‏ها پیش آغاز شد، بدون این که از نقش و حضور آن ها اطلاعی در دست باشد، علت اختراع شیرهای تخمیری توسط اجداد ما قابلیت نگهداری بیشتر آن ها در مقایسه با شیر، طعم اسیدی ملایم و دلپذیر و وجود اثرات مفید آن بر سلامتی است. از انواع شیرهای تخمیری می ‏توان به ماست، پنیر، کفیر، کومیس و ... اشاره کرد. در این بین ماست ‏های پروبیوتیک، جایگاه ویژه‏ای در تغذیه و سلامت انسان پیدا کرده است.

در سال ‏های اخیر تحقیقات زیادی در اروپا و سپس در آمریکا بر روی پروبیوتیک‏ ها و نقش آن ها در سلامتی انسان انجام شده است. نتایج این تحقیقات نشان دهنده اثرات مثبت غذاهای پروبیوتیک و یا مکمل ‏های پروبیوتیک در سلامتی انسان است. برمبنای این پژوهش‏ ها، کارخانجات تولید لبنیات اقدام به اضافه کردن باکتری ‏های پروبیوتیک به برخی از مواد لبنی کردند از جمله کارخانجات پیشگام در زمینه تولید این محصولات کارخانهDanone در اروپا است که وقتی شیر تخمیر شده با باکتری لاکتوباسیل و همچنین ماست پروبیوتیک را تولید کرد مورد استقبال فراوان مصرف کنندگان قرار گرفت.

با توجه به نتایج حاصله از تحقیقات انجام شده در آینده ممکن است شاهد استفاده از پروبیوتیک ‏ها در تولید سبزیجات و گوشت‏ های تخمیر شده نیز باشیم.

دفعات مشاهده: 664 بار   |   دفعات چاپ: 151 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: لاکتوباسیل ها و بیفیدوباکترها " مو " دارند که سبب چسبیدن به روده می شوند ::
 | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 
لاکتوباسیل ها و بیفیدوباکترها " مو " دارند که سبب چسبیدن به روده می شوند

سطح سلولی باکتری های گرم مثبت مثل لاکتوباسیلوس ها یا بیفیدوباکتریوم ها ویژگی دارد که واکنش بین میزبان و باکتری را مقدور می سازد.

این ویژگی یک خصوصیت ضروری برای کلونیزه شدن پروبیوتیک  در روده است. یک ساختار سطح سلولی ویژه با نام پیلی که یکی از ضمائم باکتریایی است که مو مانند است و باکتری را قادر می سازد تا به سطح اندوتلیوم متصل شود. این عملکرد سبب محرومیت رقابتی پاتوژن ها، متعادل سازی ایمنی و بهبود ساختار موکوسی روده می شود. این پیلی ها در بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیل وجود دارد.

منبع : https://www.mymicrobiome.info/microbiome-diet-nutrition.html
دفعات مشاهده: 672 بار   |   دفعات چاپ: 159 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: نقش پروبیوتیک‌ها در سلامتی کودکان ::
 | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 
نقش پروبیوتیک‌ها در سلامتی کودکان:

بر طبق گزارش‌هایWHO، تعداد کودکان زیر ۵ سال مبتلا به کمبود وزن برابر ۱۱۵ میلیون نفر بوده و ۱۷۸ میلیون کودک نیز دچار کوتاهی قد می‌باشند. در حدود یک‌چهارم از کودکان در کشورهای در حال توسعه به خصوص در آسیا و آفریقا از سوءتغذیه رنج می‌برند. کودکان زیر ۵ سال مبتلا به سوءتغذیه خطر ابتلای بالاتری به اسهال داشته و میزان مرگ و میر در آن‌ها نیز به شدت افزایش می‌یابد. از این رو در دهه گذشته استفاده از پروبیوتیک برای بهبود سلامت به خصوص در کودکان و ممانعت از ابتلای آنها به بیماری‌های عفونی همانند اسهال به شدت رو به گسترش است. پروبیوتیک‌ها، میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که در صورت مصرف به میزان کافی، اثرات سلامت بخش خود را اعمال می‌نمایند. تحقیقات گسترده کنونی نشان داده که پروبیوتیک‌ها می‌توانند در درمان و پیشگیری در کودکان به خصوص مبتلایان به بیماری‌هایی همانند اسهال عفونی، اسهال مرتبط به مصرف آنتی‌بیوتیک، انتروکولیت نکروتیک، آلرژی، عفونت هلیکوباکتر پیلوری و کولیت نوزادان، بسیار مفید واقع شوند.
دفعات مشاهده: 642 بار   |   دفعات چاپ: 152 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: از رابطه میکروبیوم روده با ویروس کووید ۱۹ چه می دانیم؟ ::
 | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 
از رابطه میکروبیوم روده با ویروس کووید ۱۹ چه می دانیم؟

همه ما میدانیم که ویروس کووید ۱۹ در ابتدا سیستم تنفسی را مورد حمله قرار می دهد. با این حال، دانشمندان به رابطه مستقیمی بین سیستم گوارش ، سیستم ایمنی بدن و میکروبیوم در مبارزه ویروس کرونا دست یافته اند. یکی از راه های مبتلا شدن به ویروس کووید ۱۹، تضعیف سیستم تنفسی که ما بین ریه تا بینی قرار دارد، می باشد. با آشنایی بیشتر دانشمندان با این ویروس دریافتند که سیستم ایمنی بدن به همراه دستگاه گوارش نیز در مبتلا شدن به این ویروس تاثیر گذار هستند.

 

چرا مهم است که میکروبیوم روده را در مبارزه با ویروس کووید ۱۹ در نظر بگیرید؟

بر کسی پوشیده نیست که مقاومت اعضای بدن و بافت های سطحی ارتباط مستقیمی با ابتلا به ویروس کووید ۱۹ دارند. به عنوان مثال ریه ها و میکروبیوم روده بر یکدیگر تاثیر می گذارند و این رابطه ریه های شما را سالم نگه می دارد. در این مورد دانشمندان از یافتن ویروس کووید ۱۹ در مدفوع افراد مبتلا به این ویروس خبر دادند! علاوه بر این برخی از بیماران مبتلا به ویروس کووید ۱۹ دچار کاهش باکتری های مفید روده از جمله لاکتوباسیلوس ها و بیفیدوباکتریوم ها شده بودند. اگرچه میکروبیوم روده ما نمی تواند به طور مستقیم از ما در برابر ویروس کووید ۱۹ محافظت کند، اما تحقیقات جدید نشان می دهد که رابطه بسیار نزدیکی بین میکروبیوم روده و سیستم ایمنی بدن وجود دارد. میکروبیوم سالم و متعادل باعث هموستاز ایمنی می شود، به همین دلیل از واکنش پذیری بیش از حد سیستم ایمنی فرد جلوگیری می کند. هموستاز سیستم ایمنی روده وضعیتی است که سیستم ایمنی بدن ما را از عفونت های خارجی محافظت می کند.

یک میکروبیوم سالم می تواند از واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به کووید ۱۹ جلوگیری کند!

با توجه به تحقیقات جدید ویروس کووید ۱۹ و نقش میکروبیوم روده در پاسخ ایمنی بدن به عفونت های ویروسی، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که یک میکروبیوم سالم از واکنشهای ایمنی التهابی در ریه ها و سایر ارگانهای آلوده بدن به ویروس کووید ۱۹ جلوگیری می کند. مراقبت از سلامت روده ها همچنین تغذیه متنوع که شامل پروبیوتیک ها نیز می شود، باعث ایجاد سیستم ایمنی قوی بدن می شود و به طور غیرمستقیم توانایی بدن را در مبارزه با حملات ویروسی بالا می برد.

 

 

چگونه پروبیوتیک ها و پربیوتیک ها می توانند با بیماری همه گیر کرونا ویروس مبارزه کنند؟

در رژیم غذایی، پروبیوتیک ها و پریبیوتیک ها نقش مهمی در تنظیم عملکرد پاسخ سیستم ایمنی از طریق میکروبیوم روده دارند، که به نوبه خود بر سیستم ایمنی تأثیر می گذارد.

در حالی که تحقیقات نشان میدهد که پروبیوتیک ها بیماری آنفلوانزا که جزو عفونت های دستگاه تنفسی است را کاهش می دهند. کمیسیون بهداشت ملی و اداره ملی طب سنتی چین پیشنهاد کردند که از پروبیوتیک ها در بیماران حاد کووید ۱۹ برای جلوگیری از عفونت باکتریایی ثانویه استفاده شود.

پروبیوتیک ها به همراه پری بیوتیک ها می توانند دفاع ایمنی را در برابر عفونت های ویروسی بهبود بخشند. یک مطالعه بر روی موش ها نشان داده است که رژیم غذایی روزانه با پروبیوتیک ها به همراه فیبر محلول منجر به کاهش بار ویروسی ریه و افزایش بقا می شود.

اگرچه آنچه شما می خورید، مانع آلوده شدن بدن به ویروس کووید ۱۹ نمی شود، اما میکروبیوم روده با یک رژیم غذایی مناسب و متعادل که شامل پروبیوتیک ها و پروبیوتیک ها است، برای حمایت از سلامتی دستگاه گوارش مفید است و به حفظ سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

 

References:

 

Kissler SM, Tedijanto C, Goldstein E, et al. Projecting the transmission dynamics of SARS-CoV-۲ through the postpandemic period. Science. ۲۰۲۰; eabb۵۷۹۳. doi: ۱۰.۱۱۲۶/science.abb۵۷۹۳.

 

Pan L, Mu M, Yang P, et al. Clinical characteristics of COVID-۱۹ patients with digestive symptoms in Hubei, China: a descriptive, cross-sectional, multicenter study. Am J Gastroenterol. ۲۰۲۰; ۱۱۵. doi: ۱۰.۱۴۳۰۹/ajg.۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۶۲۰.

دفعات مشاهده: 661 بار   |   دفعات چاپ: 154 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران Iranian Probiotics and Functional Foods Society
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 71 queries by YEKTAWEB 4645