[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره انجمن اخبار و رویدادها جستجو ثبت نام تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
معرفی انجمن::
اخبار رویدادها::
گالری عکس و فیلم::
اخبار علمی::
عضویت در پایگاه::
ارتباط با ما::
بخش آموزش::
مراکز مرتبط::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
سایت پیشین انجمن::
ثبت نام در همایش و کارگاه ها::
اخبار و مصاحبه ها::
دپارتمان‌های تخصصی انجمن::
دبیرخانه::
رویدادهای علمی::
مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر:
02188793745
آدرس دبیرخانه: 

تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک
خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1

ایمیل: 
anjoman.probiotic@gmail.com
و info@ispff.ir
کد پستی:
1518716513
لینکدین :
anjoman-probiotic 
 تلگرام :
t.me/AnjomanProbiotic
 اینستاگرام:
anjoman.probiotic


 
..
فصلنامه پژوهش و نواوری
..
وبینارهای انجمن
..
گزارش شعب استانی

..
:: هفته تغذیه با شیر مادر ::
 | تاریخ ارسال: 1404/5/12 | 
هفته تغذیه با شیر مادر (۲۸ اوت ۲۰۲۵) فرصتی است برای تأکید بر اهمیت شیر مادر در رشد و سلامت نوزادان. هم‌زمان، پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند که نوع تغذیه نوزاد به‌ویژه تغذیه با شیر مادر بر شکل‌گیری و توسعه میکروبیوم روده، شامل بخش قارچی آن (mycobiome)، تأثیر جدی دارد.



آشنایی با  Gut Mycobiome
میکروبیوم قارچی روده شامل گونه‌های قارچی مانند:  Candida، Saccharomyces  و Malassezia است. اگرچه  میکروبیوم قارچی نسبتاً اندک است، اما نقش مؤثری در تنظیم ایمنی و سلامت روده دار  .تغییرات این میکروبیوم در طول عمر، تحت تأثیر عوامل متعددی مانند: تغذیه مادر، روش زایمان، محیط، ژنتیک و سن شکل می‌گیرد .در دوران نوزادی، colonisation اولیه قارچ‌ها بحرانی است و سپس با رشد نوزاد و تغییر تغذیه، گونه‌ها متحول می‌شوند  .
تغذیه با شیر مادر و میکروبیوم نوزاد
در تغذیه با شیر مادر، نوزاد علاوه‌بر باکتری، با قارچ‌های مفید مثل Saccharomyces cerevisiae و  Candida مختلط باشد که از طریق شیر یا تماس پوستی مادر منتقل می‌شوند. نوزادانی که با تغذیه مصنوعی بزرگ می‌شوند، ترکیب قارچی متفاوت و کم‌تنوع‌تری در روده خود دارند.
گونه‌های قارچی مانند  سویه های Candida با تنظیم پاسخ ایمنی Th۱۷ و تعامل با باکتری‌ها، نقش مهمی در حفظ تعادل ایمنی دارند  .تغذیه با شیر مادر به‌واسطه فاکتورهای ایمنی و پری‌بیوتیک‌های موجود در شیر، باعث ایجاد یک محیط مناسب برای رشد قارچ‌های تعادلی و جلوگیری از رشد گونه‌های بیماری‌زا مانند Candida albicans می‌شود.

نقش Gut Mycobiome در سلامت
در بیماری‌هایی مانند IBD (بیماری التهابی روده) و IBS، افزایش Candida albicans و Malassezia     restricta  با التهاب روده در ارتباط است  .دیابت (نوع ۱ و ۲) با افزایش سویه‌های Candida  مرتبط است؛ همچنین  سویه‌های Malassezia در سرطان پانکراس افزایش پیدا می‌کنند. قارچ‌های روده با تولید متابولیت‌های قارچی بر مسیرهای التهابی و روانی تأثیر می‌گذارند و ممکن است در اضطراب، افسردگی و اختلالات روانی نقش داشته باشند.  رژیم‌های غنی از چربی‌های زنجیره متوسط (مثلاً روغن نارگیل) می‌توانند رشد Candida را محدود کنند؛ تغذیه انترال در بیماران Crohn کودکان، میزان Candida را کاهش می‌دهد  .شیر مادر نیز بر پایه‌ ترکیب چربی‌ها، لاکتوفیرین و دیگر عوامل پری‌بیوتیک، محیط مناسبی برای قارچ‌های مفیدی مانند Saccharomyces ایجاد می‌کند.

تغذیه با شیر مادر و سربرآوردن mycobiome سالم:
در هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، ضروری است مادران بدانند که شیر مادر نقش مهمی در انتقال اولیه میکروبیوم شامل قارچ‌های تعادلی به نوزاد دارد و می‌تواند از رشد قارچ‌های بیماری‌زا جلوگیری کند. مغفول‌ماندن gut mycobiome تا همین چند سال پیش، دریچه‌های جدیدی برای حمایت سلامت از طریق تغذیه با شیر مادر باز کرده است.هفته تغذیه با شیر مادر (۲۸ اوت ۲۰۲۵) زمان مناسبی است برای آگاهی‌بخشی به مادران، خانواده و ماماها درباره نقش تغذیه مادر در شکل‌گیری سیستم قارچی روده کودک.همراهی تغذیه صحیح مادر، مصرف پروبیوتیک و رژیم غذایی مناسب می‌تواند پایه‌ سلامت طولانی‌مدت کودک را با تعادل میکروبیوم روده از جمله بخش قارچی آن فراهم کند.

 
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: شیر مادر | تغذیه | میکروبیوم | مادری |
دفعات مشاهده: 112 بار   |   دفعات چاپ: 18 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران Iranian Probiotics and Functional Foods Society
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4718