انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران- کارگاه
میکروبیوم و سلامت جامعه

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1404/7/8 | 
نقش میکروبیوتا در سلامت و بیماری‌ها از زمان کشف آن توسط مطالعات متعدد برجسته شده است. بسته به مناطق محلی، میکروبیوتا را می‌توان به میکروبیوتای روده، دهان، تنفس و پوست طبقه‌بندی کرد. جوامع میکروبی در همزیستی با میزبان هستند و به هموستاز و تنظیم عملکرد ایمنی کمک می‌کنند. با این حال، دیس‌بیوز میکروبیوتا می‌تواند منجر به اختلال در تنظیم عملکردهای بدن و بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی عروقی (CVD)، سرطان‌ها، بیماری‌های تنفسی و... شود.
منشأ «میکروبیوم» را می‌توان به اوایل دهه ۱۹۰۰ میلادی نسبت داد. مشخص شد که تعداد زیادی از میکروارگانیسم‌ها، از جمله باکتری‌ها، مخمرها و ویروس‌ها، در مکان‌های مختلف بدن انسان (روده، پوست، ریه، حفره دهان) به طور همزمان وجود دارند. علاوه بر این، میکروبیوتای انسان، که به عنوان «اندام پنهان» نیز شناخته می‌شود، بیش از ۱۵۰ برابر اطلاعات ژنتیکی بیشتری نسبت به کل ژنوم انسان ارائه می‌دهد. اگرچه «میکروبیوتا» و «میکروبیوم» اغلب قابل تعویض هستند، اما تفاوت‌های خاصی بین این دو اصطلاح وجود دارد. میکروبیوتا میکروارگانیسم‌های زنده‌ای را توصیف می‌کند که در یک محیط تعریف شده یافت می‌شوند، مانند میکروبیوتای دهان و روده. میکروبیوم به مجموعه‌ای از ژنوم‌ها از تمام میکروارگانیسم‌های موجود در محیط اشاره دارد که نه تنها شامل جامعه میکروارگانیسم‌ها، بلکه شامل عناصر ساختاری میکروبی، متابولیت‌ها و شرایط محیطی نیز می‌شود. در این راستا، میکروبیوم طیف وسیع‌تری از میکروبیوتا را در بر می‌گیرد.
ترکیب میکروبیوتا از محلی به محل دیگر متفاوت است. میکروبیوتای روده مهم‌ترین عامل در حفظ سلامت ما محسوب می‌شود. باکتری‌های روده عملکردهای مختلفی مانند تخمیر غذا، محافظت در برابر عوامل بیماری‌زا، تحریک پاسخ ایمنی و تولید ویتامین را انجام می‌دهند. به طور کلی، میکروبیوتای روده از  شاخه شامل فیرمیکوت‌ها، باکتروئیدت‌ها، اکتینوباکتریا، پروتئوباکتریا، فوزوباکتریا و وروکومیکروبیا تشکیل شده است که در میان آنها فیرمیکوت‌ها و باکتروئیدت‌ها انواع اصلی هستند. قارچ‌هایی که بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته‌اند (مایکوبیوتای روده) کاندیدا، ساکارومایسس، مالاسزیا و کلادوسپوریوم هستند.علاوه بر باکتری‌ها و قارچ‌ها، میکروبیوتای روده انسان همچنین حاوی ویروس‌ها، فاژها و آرکی‌ها، عمدتاً M. smithii، است.
 برای عمیق‌تر شدن در حوزه سلامت یکپارچه و میکروبیوم می‌توانید درکارگاه میکروبیوم و سلامت جامعه شرکت کنید.
برای ثبت نام و اطلاعات بیشتر به اطلاعات درج شده در پوستر مراجعه کنید.
نشانی مطلب در وبگاه انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران:
http://ispff.ir/find-1.168.191.fa.html
برگشت به اصل مطلب