دعوت به جلسه مجمع عمومی انجمن در تاریخ 13 اسفند ساعت 9 صبح جهت اطلاعات بیشتر به سایت انجمن https://ispff.ir مراجعه فرمایید
   [صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره انجمن اخبار و رویدادها جستجو ثبت نام تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
معرفی انجمن::
اخبار رویدادها::
گالری عکس و فیلم::
اخبار علمی::
عضویت در پایگاه::
بخش آموزش::
مراکز مرتبط::
برقراری ارتباط::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
سایت پیشین انجمن::
ثبت نام در همایش و کارگاه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
فصلنامه پژوهش و نواوری
..
وبینار تیرماه
..
وبینار مرداد ماه
..
وبینار شهریور ماه
..
اتحادیه زیست شناسان
..
:: مقاومت میکروبی به یکی از پر اهمیت ترین مسائل بهداشت عمومی ::
 | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 
مقاومت میکروبی به یکی از پر اهمیت ترین مسائل بهداشت عمومی

به گزارش ایفدانا، دکتر بهرام دارایی در پیامی به مناسبت آغاز هفته آگاه‌سازی داروهای آنتی میکروبیال آورده است:

 

سازمان جهانی بهداشت، از تاریخ ۱۸تا ۲۴نوامبر را هفته جهانی آگاه سازی داروهای آنتی میکروبیال و پیشگیری از مقاومت میکروبی نامگذاری کرده است.

 

با توجه به اولویت بحث پیشگیری از ایجاد مقاومت میکروبی خصوصا در شرایط همه‌گیری بیماری کرونا، ضروری است در همراهی با سازمان جهانی بهداشت مانند سالهای گذشته، بر موضوع منطقی سازی تجویز و مصرف داروهای آنتی میکروبیال در هفته مذکور تمرکز شود و آموزش های لازم از طریق رسانه ها ارائه شود.

 

داروهای آنتی میکروبیال ترکیبات با ارزشی هستند که با ادامه روند فعلی در مصرف آن‌ها، متاسفانه  در آینده نزدیک به دلیل بروز مقاومت میکروبی، دسترسی به آنها محدود شده و داروهای موثر فعلی، دیگر بر روی میکروب‌ها اثری نخواهند داشت.

 

مقاومت میکروبی به یکی از پر اهمیت‌ترین مسائل بهداشت عمومی از منظر سازمان بهداشت جهانی تبدیل شده است. حفظ و نگهداری از این منابع ارزشمند، نیاز به اقدامات سریع، موثر و همه جانبه سازمان و نهادهای مرتبط با موضوع و  گسترش فرهنگ مصرف و تجویز دارو برای توجه ویژه جامعه دارد.

 

با شروع فصل سرما و شیوع عفونت‌های تنفسی، یکی از مواردیکه می بایست به آن توجه داشت این است که اولا بهداشت فردی باید با جدیت رعایت شود و در صورت ابتلا به برخی بیماری‌های ویروسی شایع مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و همچنین بیماری کرونا، نیاز به مصرف آنتی بیوتیک نمی باشد مگر آنکه همزمان با عفونت ویروسی، عفونت باکتریایی همراه شده باشد. بنابراین در صورتی که اقدامات پیشگیرانه لازم صورت نگیرد و به اصول تجویز و مصرف منطقی داروهای آنتی باکتریال توجه نشود، استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک‌ها، منجر به گسترش مقاومت میکروبی خواهد شد.

منبع: سازمان غذا و دارو
دفعات مشاهده: 548 بار   |   دفعات چاپ: 140 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: باکتری‌هایی که از کودکان در برابر ناشنوایی محافظت می‌کنند ::
 | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 
باکتری‌هایی که از کودکان در برابر ناشنوایی محافظت می‌کنند

به نقل از ساینس‌دیلی، شاید باکتری‌های موجود در دستگاه تنفسی فوقانی کودکان بتوانند به مقابله با عفونت مزمن گوش میانی که عامل اصلی کاهش شنوایی و ناشنوایی قابل پیشگیری در بومیان جزیره استرالیا است، کمک کنند.

"سویرین بیالاسیویچ" (Seweryn Bialasiewicz)، پژوهشگر "دانشگاه کوئینزلند" (University of Queensland) استرالیا گفت: این کشف به ما در توضیح یک راز دیرینه و ارائه درمان‌های امیدبخش کمک کرد. ما سال‌هاست که با این راز رو به رو هستیم و سعی داریم بفهمیم که چرا برخی از کودکان با وجود این که در گروه پرخطر ابتلا به بیماری مزمن گوش قرار دارند، هرگز به آن مبتلا نمی‌شوند. ما با تمرکز بر میکروبیوم‌های دستگاه تنفسی فوقانی کودکان مقاوم به بیماری توانستیم شبکه‌های اکولوژیکی تعاملات باکتریایی را که به نظر می‌رسید برای محافظت در برابر این بیماری با هم کار می‌کنند، بررسی کنیم.

وی افزود: واضح بود که این دو گروه از باکتری‌ها نه تنها باید حضور داشته باشند، بلکه باید با یکدیگر در تعامل قرار بگیرند تا محافظت در برابر عفونت گوش میانی را فراهم کنند.

بیالاسیویچ و همکارانش امیدوار بودند که بتوانند از این اطلاعات برای کشف مکانیسم دقیق محافظت استفاده کنند و سپس آن را در کودکان به عنوان یک درمان یا اقدام پیشگیرانه به کار بگیرند.

بیالاسیویچ گفت: این مکانیسم می‌تواند به شکل یک مولکول باشد که به عنوان دارویی برای درمان یا یک باکتری پروبیوتیک محافظ استفاده ‌شود. این باکتری‌های خوب را می‌توان آن قدر زود در بینی کاشت که بتوانند به محافظت در برابر باکتری‌های بد در حال ورود بپردازند.

"آندریا کلمن" (Andrea Coleman)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش، جنبه جدیدی از عفونت گوش میانی را ارائه می‌دهد که راه را برای درمان‌های جدید هموار می‌کند.

وی افزود: عفونت مزمن گوش میانی می‌تواند بین یک سوم تا نیمی از کودکان بومی جزیره استرالیا و "جزیره‌نشین تنگه تورس" (Torres Strait Islander children) را تحت تاثیر قرار دهد که بسیار بالاتر از آستانه چهار درصدی است که "سازمان جهانی بهداشت" (WHO) به عنوان یک بیماری نیازمند اقدامات فوری بهداشتی در نظر می‌گیرد.

کلمن ادامه داد: این بیماری می‌تواند به کاهش شنوایی منجر شود و اثرات مادام‌العمری را بر رشد گفتار و زبان، تحصیل و آینده شغلی داشته باشد. این بیماری در جمعیت بومی و جزیره‌نشین تنگه تورس، به بروز شکاف گسترده در نتایج تحصیلی و شغلی منجر می‌شود.

پژوهشگران در این پروژه، میکروبیوم ۱۰۳کودک بین دو تا هفت سال ساکن شمال کوئینزلند را مورد بررسی قرار دادند.

بیالاسیویچ گفت: عفونت گوش میانی که به از دست دادن شنوایی منجر می‌شود، یک مشکل عمده برای بومیان و سایر ساکنان مناطق محروم در سطح جهان است. شاید بتوان این کشف را در سراسر جهان به کار گرفت تا به بهبود سلامتی مردم کمک کند و شکاف آسیب‌زایی را که میان طیف گسترده‌ای از مردم وجود دارد، از بین ببرد.

این پژوهش، در مجله"Microbiology Spectrum" به چاپ رسید.

منبع: ایسنا

دفعات مشاهده: 538 بار   |   دفعات چاپ: 133 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: خاصیت پروبیوتیک برخی باکترهای دهان در برابر عفونت های تنفسی ::
 | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 
خاصیت پروبیوتیک برخی باکترهای دهان در برابر عفونت های تنفسی

این تحقیق از سوی متخصصان دانشگاه دگلی استادی دی میلانو در ایتالیا و دانشگاه فناوری تامپر در فنلاند انجام گرفته است. 

به گفته محققان؛ هرچند ارتباط داخلی بین میزبانهای انسانی و میکروبهای موجود در بدن آنها به میزان اندکی درک و بررسی شده‌اند اما متخصصان

 می‌دانند که پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که برای سلامت میزبانان خود تاثیر مفیدی دارند.


تاکنون تاثیر سودمند پروبیوتیک‌ها در مجاری روده‌ای شناخته شده بود اما در سایر پژوهش‌های اولیه معلوم شد که پروبیوتیک‌ها برای سلامت معده،

 مجاری تناسلی، پوست و دهان نیز مفید هستند. این در حالیست که در تحقیق جدید محققان دریافتند؛ این ارگانیسم‌ها حتی برای حفاظت در برابر

 عفونت‌های مجاری فوقانی تنفسی هم مفید هستند.

به گزارش روزنامه یو اس ای تودی، جزئیات این تحقیق در مجله میکروبیولوژی کاربردی و محیطی منتشر شده است.


 

منبع : ایسنا
دفعات مشاهده: 568 بار   |   دفعات چاپ: 147 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: بهبود علائم افسردگی با مصرف پروبیوتیک‌ها ::
 | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 
بهبود علائم افسردگی با مصرف پروبیوتیک‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، یافته های محققان دانشگاه مک مستر کانادا نشان می دهد افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر (IBS) بعد از مصرف پروبیوتیک خاص در مقایسه با گروه افراد مبتلا به IBS که دارونما مصرف کرده بودند دو برابر شاهد بهبود بیشتر علائم افسردگی همزمان با این بیماری بودند.

سندروم روده تحریک پذیر بر روده بزرگ تاثیر گذاشته و بیماران دچار دل درد و تغییر در عادات اجابت مزاج نظیر اسهال و یبوست می شوند. معمولا این افراد دچار اضطراب مزمن یا افسردگی هم هستند.

«پرمیسل برکیک»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این مطالعه نشان می دهد مصرف یک نوع پروبیوتیک خاص می تواند موجب بهبود علائم روده و همچنین مشکلات روانی در بیماران مبتلا به IBS شود.»

همچنین این مطالعه نشان می دهد محیط باکتریایی روده ها ارتباط مستقیمی با مغز دارد و باکتری ها بر رفتار تاثیر می گذارند. در این مطالعه، محققان ۴۴ فرد بزرگسال مبتلا به IBS را که مبتلا به اضطراب یا افسردگی خفیف تا متوسط هم بودند تحت مطالعه قرار دادند.

این افراد به مدت ۱۰ هفته تحت مطالعه بودند بطوریکه نیمی از آنها روزانه پروبیوتیک Bifidobacterium longum NCC۳۰۰۱ و نیمی دیگر دارونما مصرف می کردند.

در هفته ششم، ۱۴ نفر از ۲۲ بیمار، یا ۶۴ درصد بیماران مصرف کننده پروبیوتیک شاهد کاهش علائم افسردگی بودند. درحالیکه در هفت نفر از ۲۲ بیمار مصرف کننده دارونما (یا ۳۲ درصد) علائم افسردگی کاهش یافته بود.

خبرگزاری مهر

منبع : خبرگزاری مهر
دفعات مشاهده: 598 بار   |   دفعات چاپ: 164 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: در زمان مصرف آنتی بیوتیک چه غذاهایی بخوریم؟ ::
 | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 
در زمان مصرف آنتی بیوتیک چه غذاهایی بخوریم؟

به گزارش خبرنگار مهر، آنتی بیوتیک ها برای مقابله با عفونت های باکتریایی در بدن تجویز می شوند. اما مصرف آنها همراه با غذاها و مواد خوراکی مناسب به کاهش عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها کمک کرده و بهتر با بیماری مقابله می شود. حتی مصرف مواد خوراکی نامناسب می تواند تاثیرات دارو را بدتر کند. در ادامه فهرست مواد غذایی مفید در هنگام مصرف آنتی بیوتیک ها آمده است.

پروبیوتیک ها

مصرف بیش از اندازه آنتی بیوتیک ها می تواند موجب اختلال در میکروبیم های روده شود که نتیجه آن می تواند اسهال باشد. گنجاندن پروبیوتیک ها در رژیم غذایی می تواند به حفظ تعادل در باکتری های روده کمک کرده و تولید باکتری های خوب را افزایش دهد. همچنین به بدن در بازیابی از حمله باکتریایی کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را به منظور دوری از بیماری بهبود می بخشد.

مواد خوراکی سرشار از ویتامین K

معمولا کمبود ویتامین K به ندرت اتفاق می افتد چراکه روده خود این ویتامین را تولید می کند. مصرف آنتی بیوتیک ها با تغییر در محیط روده منجر به کمبود ویتامین K می شود. کمبود این ویتامین نیز می تواند منجر به خونریزی داخلی اعضای بدن شود چراکه ویتامین K برای انعقاد خون لازم است. از اینرو خوردن مواد خوراکی سرشار از ویتامین K در زمان مصرف آنتی بیوتیک ها به حفظ غلظت خون کمک می کند. مواد خوراکی سرشار از ویتامین K عبارتند از سبزیجات پربرگ به رنگ سبز تیره نظیر اسفناج، کلم، بروکلی، و کاهو، روغن های گیاهی، انجیر، گوشت، پنیر، و سویا.

داشتن رژیم غذایی متعادل

درحالیکه آنتی بیوتیک ها در تلاش برای مقابله با هجوم باکتریایی هستند، اما می توانند موجب عفونت مخمر هم شود چراکه با تغییر در محیط میکروبیوم های روده منجر به ناراحتی های گوارشی می شوند. حتی در زنان می توانند منجر به عفونت واژینال شوند. همچنین میزان ویتامین B بدن را کاهش می دهند. از اینرو داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل با وجود میوه و سبزیجات زیاد می تواند به بدن در مقابله با عوارض جانبی مصرف دارو کمک کند.

با این حال باید در زمان مصرف آنتی بیوتیک ها، از مصرف برخی مواد خوراکی هم اجتناب شود:

- غذاهای فرآوری شده، سس کچاپ، میوه های خانواده مرکبات نظیر لیمو و پرتقال، و توت فرنگی، چراکه مانع از جذب آنتی بیوتیک ها در خون می شوند.

- به غیر از پروبیوتیک ها یا ماست، باید از مصرف سایر محصولات لبنی پرهیز شود.

- مواد غذایی حاوی فیبر بالا که روند جذب دارو را کُند می نمایند.

منبع

منبع : خبرگزاری مهر
دفعات مشاهده: 570 بار   |   دفعات چاپ: 147 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها ::
 | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 

پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها


از مهمترین منابع غذایی پری بیوتیک ها می توان پیاز، سیر، سویا، کاسنی، حبوبات، قارچ ها، عسل و موز و کربوهیدرات ها (اولیگوساکاریدها) نظیر کنگر فرنگی (حاوی اینولین است)، جو دوسر خام، جو و گندم سبوس دار را عنوان کرد.
پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها چه هستند؟ ماهیت آن ها چیست؟ چه اهمیتی دارند؟ واژه پرو بیو تیک ها در اصل یک کلمه یونانی به معنای " برای زندگی " است، در حالی که واژه پری بیوتیک ها به معنای " پیش نیاز زندگی" است.

پروبیوتیک ها باکتری هایی هستند که به حفظ تعادل طبیعی روده ها در یک موجود زنده کمک می کنند. دستگاه گوارشی طبیعی انسان حاوی ۴۰۰ نوع باکتری پروبیوتیک است که موجب کاهش رشد باکتری های مضر می شوند و به بهبود سلامت سیستم گوارشی کمک می کند. در واقع با متعادل کردن باکتری های روده ای می توانند در بهبود سیستم ایمنی نقش داشته باشند.  

یکی از بزرگترین گروه باکتری های پروبیوتیک در روده، باکتری اسید لاکتیک است که لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس موجود در ماست یکی از شناخته شده ترین آن ها است. هم چنین، مخمر نیز حاوی مواد پروبیوتیک (Saccharomyces boulardii ) است. بیفیدوباکتری نیز یکی دیگر از باکتری های پروبیوتیک مهم است. 

انواع گوناگون باکتری های پروبیوتیک، اثرات مختلفی نیز دارند. پروبیوتیک ها به صورت مکمل های غذایی نیز یافت می شوند. پروبیوتیک ها از پری بیوتیک ها مجزا هستند. . موز، عسل، مارچوبه، کنگر فرنگی، سیر و پیاز پروبیوتیک های طبیعی می باشند، اما برای اثر بخشی بایستی مقادیر زیادی از آنها مصرف گردد. موز، عسل، مارچوبه، کنگر فرنگی، سیر و پیاز پروبیوتیک های طبیعی می باشند، اما برای اثر بخشی بایستی مقادیر زیادی از آنها مصرف گردد. فراورده های لبنی ، مهمترین حامل پروبیوتیک ها  محسوب می شوند که البته در کشور ما  غنی سازی لبنیات  با پروبیوتیک ها تقریباً رایج شده است.

پری بیوتیک ها کربوهیدرات های غیر قابل هضم موجود در مواد غذایی هستند که برای تحریک رشد باکتری های پروبیوتیک در بدن ضروری است. از این دسته می توان به مالتو دکسترین، دکسترین، صمغ های فیبری، اینولین، لاکتولوز و ... اشاره کرد.  این اجزا یک محیط مناسبی را به طور انتخابی برای باکتری های پروبیوتیک در بدن مهیا می کنند تا آن ها بتوانند در آن بهترین رشد و نمو را داشته باشند، و به این صورت اثرات مثبت خود را بر میزبان اِعمال می کنند. 

درواقع واژه سین بیوتیک به معنای ترکیب پری بیوتیک و پروبیوتیک است. پری بیو تیک ها اثرات مطلوبی را بر سلامتی دارند، آن ها در رفع یبوست (فیبر ها با تخمیر ناقص در بدن سبب محصور شدن آب درون دستگاه معده ای و روده ای شده و از طرف دیگر  تخمیر غذا های فیبردار در بدن سبب افزایش حجم میکروبی  و افزایش مدفوع می شود)، کاهش چربی خون، تأثیر بر روی بیماری های التهابی، جذب عناصر مفید غذا مؤثر هستند. 

از مهمترین منابع غذایی پری بیوتیک ها می توان  پیاز، سیر، سویا، کاسنی، حبوبات، قارچ ها، عسل و موز و کربوهیدرات ها (اولیگوساکاریدها) نظیر کنگر فرنگی (حاوی اینولین است)، جو دوسر خام، جو و گندم سبوس دار را عنوان کرد.

مصرف آنتی بیوتیک ها موجب از بین رفع باکتری های خوب موجود در دستگاه گوارشی می شود. کاهش مقادیر این باکتری های خوب موجب بروز مشکلات گوارشی از قبیل اسهال، کرامپ و ... می گردد، به همین علت دریافت پروبیوتیک ها می تواند به جایگزینی باکتر های مفید از بین رفته در دستگاه گوارش کمک کند و افرادی که آنتی بیوتیک می خورند در اولویت دریافت پروبیوتیک ها قرار دارند. علاوه بر این، از دست دادن باکتری های مفید دستگاه گوارشی می تواند زمینه ساز بسیاری از عفونت ها از قبیل عفونت ها دستگاه ادراری نیز گردد.

به طور کلی پروبیوتیک ها به منظور اهداف زیر به کار می روند: 
-    بهبود اسهال
-     بهبود عفونت دستگاه گوارشی
-    کنترل پاسخ های ایمنی ( التهاب) مانند بیماری التهابی روده (IBD)
-    کاهش کلسترول خون و میزان جذب آن از روده (با تجزیه صفرا در روده)
-    بهبود عدم تحمل لاکتوز ، چراکه باکتری اسید لاکتیک باعث تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک می گردد.
-    بهبود عملکرد کبد چرب.
-    کمک به ساخت ویتامین های گروه B و K.
-    بهبود جذب مواد معدنی و ویتامین ها.
-    کاهش فشار خون.

به عنوان نکته پایانی، به خاطر داشته باشید که اثرات مفید پروبیوتیک ها زمانی پر رنگ می شود که به طور مداوم دریافت شوند، یعنی دریافت نامنظم آن ها برای مثال ماست پروبیوتیک اثرات مفید زیادی را به دنبال نخواهد داشت. 

دکتر حمیدرضا فرشچی
منبع : سایت تحلیلی خبری عصر ایران
دفعات مشاهده: 757 بار   |   دفعات چاپ: 231 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران Iranian Probiotics and Functional Foods Society
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 83 queries by YEKTAWEB 4645